Box Fit

Box Fit

Alle voordelen van boksen maar dan zonder blauwe plekken?

Box Fit is een fitnessles waarbij we gebruik maken van boksoefeningen om je snelheid, kracht en cardio te verbeteren, met veel focus op core. Box Fit verschilt van een ‘normale’ boksles doordat er geen fysiek contact plaatsvindt. Je leert dus wél alle technieken die bij boksen komen kijken. Afweren, stoten en ontwijken, maar dan zonder elkaar te raken. Het is een super goede cardio training, je werkt aan je uithoudings- en reactievermogen én leert om jezelf te verdedigen. Daarnaast is de duwende beweging van boxen de ideale tegenhanger van de hangende beweging in paaldansen en aerial hoop dus zo blijf je in balans.

Aanmelden voor de les

Kijk in het lesrooster wanneer deze les gegeven wordt of meld jezelf direct aan voor een vrijblijvende proefles!

Aanmelden Box Fit

Flinke dosis Cardio

Boksen is een high-intensity sport. Dit betekent dat je flink gaat werken aan je uithoudingsvermogen, je kracht en je reactievermogen.

Kleine groepen

Een les bestaat uit maximaal 10 deelnemers. Hierdoor is er altijd ruimte voor persoonlijke aandacht en begeleiding. En je leert de andere mensen in je groep snel kennen. Ook het sociale aspect van sporten wordt bij ons meegenomen!

Boost je zelfvertrouwen

Leren hoe je jezelf kan verdedigen geeft een veilig gevoel. En dat is natuurlijk goed voor je zelfvertrouwen!

Praktische informatie

Voor wie is de BoxFit les geschikt?

Iedereen kan en mag meedoen met een Box Fit les, ongeacht je huidige ervaring of conditie. De les wordt begeleid door een ervaren boks docente. Veiligheid en respect voor elkaar staan altijd voorop.

Hoe ziet een Box Fit les eruit?

We beginnen altijd met een warming up. Er wordt tijdens de les aandacht besteed aan de juiste stoot- of afweertechnieken. Je leert hoe je een stoot moet plaatsen, hoe je een stoot moet ontwijken en hoe je een stoot kunt counteren. Ook wordt er aandacht besteed aan het voetenwerk. We sluiten de les af met een cooling down en wat stretchoefeningen om de spanning van de spieren af te halen.

Wat voor kleding moet ik aan?

Sportkleding waarin jij je prettig voelt met sportschoenen of blote voeten. Je krijgt het warm tijdens de les, dus draag luchtige kleding.

Boek een proefles

Nieuwsgierig geworden naar onze Box Fit lessen? Volg vrijblijvend een proefles.