Box Fit

Box Fit | Non-contact boksles

Wél alle voordelen van boksen, maar dan zonder het fysieke contact?
Box Fit is een fitnessles waarbij je wél snelheid, kracht en cardio opbouwt, maar zonder sparren. Ideaal dus voor diegenen die wél willen leren boksen en zichzelf willen leren verdedigen, maar dan zonder te hoeven incasseren.

Box Fit verschilt van een ‘normale’ boksles doordat er geen fysiek contact plaatsvindt. Je leert dus wél alle technieken die bij boksen komen kijken, zoals afweren, stoten en ontwijken. Daarnaast is het een supergoede cardio training, waardoor je dus écht werk aan je uithoudingsvermogen en reactievermogen. Tot slot is deze les ideaal voor vrouwen die hun arm-, schouder en buikspieren een flinke uitdaging willen geven. Dat maakt het ook een geweldige aanvulling op mensen die al paaldansen.

Flinke dosis Cardio

Boksen is een high-intensity sport. Dit betekent dat je flink gaat werken aan je uithoudingsvermogen, je kracht en je reactievermogen.

Kleine groepen

Een les paaldansen bestaat uit maximaal 12 deelnemers. Hierdoor is dus altijd ruimte voor meer persoonlijke begeleiding. De les wordt gegeven door een ervaren boksdocente

Vergroot je zelfvertrouwen

Doordat je jezelf leert verdedigen en je kracht toeneemt verhoog je jouw capaciteiten om jezelf veilig te houden. Uiteraard is dit een enorme boost voor je zelfvertrouwen.

Volg een proefles

Nieuwsgierig geworden naar onze Box Fit lessen? Je kunt altijd vrijblijvend een proefles volgen.

Praktische informatie

Voor wie is Box Fit geschikt?

Iedereen kan en mag meedoen met een Box Fit les, ongeacht je huidige ervaring of conditie. Mocht het te pittig voor je worden, mag je uiteraard elke oefening rustiger aan uitvoeren of even een korte pauze nemen. De les wordt begeleid door een ervaren boksdocent. Veiligheid en respect voor elkaar staat altijd voorop bij deze les.

Hoe ziet een les Box Fit eruit?

We beginnen altijd met een goede opwarming. Er wordt tijdens de les aandacht besteed aan de juiste stoot- of afweertechnieken. Je leert hoe je een stoot moet plaatsen, hoe je een stoot moet ontwijken en hoe je een kunt counteren. Daarbij word er ook aandacht besteed aan het voetenwerk.

We sluiten de les af met een cooling down en wat stretchoefeningen om de spanning van de spieren te halen.

Wat voor kleding moet ik aan bij Box Fit?

Bij Box Fit draag je gewoon normale sportkleding. Je krijgt het warm tijdens de les, dus lange mouwen is af te raden. Uiteraard kan het fijn zijn om even een vestje mee te nemen voor tijdens de opwarming en/of cooling down.

De les doen we, anders dan bij paaldansen, wél met sportschoenen aan. Zorg dus dat je sportschoenen, een handdoek en een drinkflesje meeneemt