Handbalancing - De handstand leren

Altijd al willen leren op je handen te staan, radslagen te oefenen en andere acrobatische kunsten vertonen? 

Dan is de handstand les iets voor jou! Leer de technieken om op een veilige manier weer al je oude trucs te kunnen of, als je ze nooit gekund hebt, voor het eerst te leren. Niemand is te oud voor deze les en sportervaring of ervaring met handstand is niet vereist om deel te nemen.

De docent zal iedereen stap voor stap begeleiden op zijn of haar eigen niveau. Ook als je sterker wilt worden of meer controle wilt hebben over je core, is dit een geschikte les om te volgen.

Kleine groepen

Aan een les kunnen maximaal 10 mensen meedoen. Hierdoor is er altijd ruimte voor persoonlijke aandacht en eventueel extra uitleg.

Boost je zelfvertrouwen

Vaak heb je sinds je kindertijd niet meer op je handen gestaan, dus dat is best spannend. Door je grenzen te verleggen krijgt je zelfvertrouwen een flinke boost!

Gewoon écht leuk!

Tijdens deze les ga je weer even terug naar je kindertijd! Werk op een speelse manier aan je kracht, lenigheid en uithoudingsvermogen.

Volg een proefles

Wil je een proefles volgen om te kijken of deze cursus wat voor jou is?

Klik hieronder om je aan te melden. Tot snel!

Praktische informatie

Voor wie is de handstand les?

Voor iedereen die het kind weer in zich naar boven wilt laten komen. Voor iedereen die op een unieke manier wilt sporten.

Een sportieve achtergrond is niet nodig, je leert alles stap voor stap in de les.

Hoe ziet de handstand les eruit?

Na een goede warming up waarbij we onze spieren goed warm maken, gaan we aan de slag met wat opwarmtechnieken voor de eerste handstanden. De docent zal veel uitleg geven en iedereen persoonlijk helpen met de eerste handstanden.

Er zijn veel verschillende technieken die bijdragen aan het verbeteren van je handstanden. Zo gebruiken we de muur of elkaar om te oefenen. De handstand is over het algemeen niet iets wat je binnen twee weken leert, dus geduld en veel oefenen is belangrijk. Maar als je het dan eenmaal doorhebt, is een verslaving geboren!

Wat moet ik aan tijdens de handstand les?

Zorg dat je kleding draagt waarin je makkelijk kan bewegen en die niet over je hoofd valt als je ondersteboven gaat.