Line

Over Line

In 2016 ben ik begonnen met paaldansen bij Artistic Movements (destijds nog Chalans). Ik was net afgestudeerd aan de dansopleiding op ArtEZ en wilde iets heel anders uitproberen, even geen moderne dans of klassiek ballet maar ik was wel op zoek naar iets sportiefs. Zo kwam ik uit bij paaldansen en ik was meteen verkocht; ik had een sport gevonden waarin je je niet alleen heel stoer en krachtig voelt maar tegelijkertijd ook ontzettend sierlijk en gracieus kan zijn. Dat laatste voelde ik me overigens echt niet altijd toen ik net begon (en zelfs nu niet eens altijd) en dat is ook niet gek met zo’n zware sport. Maar als iets moeilijks in de paal dan eindelijk lukt, voel je je zelfvertrouwen stijgen en wil je soms zelfs een vreugdedansje maken. Ik vind het ontzettend leuk dat iedereen op haar of zijn eigen tempo kan gaan, dat maakt het heel toegankelijk om te beginnen met paaldansen.
Ik ben destijds al snel gaan lesgeven en zo ontdekte ik dat mijn passie echt daar ligt; mensen dingen leren, zien ontwikkelen en zien groeien in de breedste zin van het woord. Ik ben het paaldansen ook gaan combineren met mijn andere passie, moderne dans, en daar is de combinatieles Modern Pole geboren. Niet veel later heb ik een cursus Twerk Instructor gevolgd en ik geef nu ook al een aantal jaar les in Twerk & Dancehall, dit is een heerlijke energieke en gezellige workout.
De sfeer bij Artistic Movements vind ik ontzettend fijn en heel gemoedelijk, iedereen helpt elkaar en er is geen competitie. Dit vind ik zelf echt een verademing en zó belangrijk als je met elkaar sport. Want samen sporten is zoveel leuker dan alleen!