Aerial Yoga

Aerial Yoga

Aerial Yoga is een vorm van yoga waarbij je in een doek/hangmat in de lucht hangt. Het doek ondersteund, verminderd de druk in je wervelkolom en haalt de spanning uit je nek en schouders. Deze vorm van yoga is wat speelser en makkelijker vol te houden voor mensen met rug, schouder en pols klachten. Naast een workout is dit ook een hele ontspannende ervaring en zeer geschikt om aan je lenigheid te werken. Net als bij gewone yoga kan je talloze posities doen van makkelijk tot moeilijk.

Aanmelden voor de les

Klinkt Aerial Yoga écht iets voor jou? Klik dan hieronder om je aan te melden. Tot snel!

Aanmelden

Voor wie is de les Aerial Yoga?

Ervaring met sporten is niet nodig om mee te doen. Geduld en focus zijn belangrijke aspecten van Aerial Yoga. Balanceren lukt niet meteen de eerste keer, maar dat maakt het juist uitdagend. Ook je coördinatie en kracht worden getraind.

Hoe ziet de les Aerial Yoga eruit?

De les begint met wat lichte stretchoefeningen in het doek en oefeningen die de hartslag omhoog brengen als warming up. Daarna gaan we verschillende flows doen met het doek waarbij het hele lichaam aan bod komt, zowel spierversterkend als lenigheid. De oefeningen worden goed uitgelegd en de docente doet heel de les mee zodat je haar kan volgen. Daarnaast zit er in iedere les ook een moment dat we ondersteboven in het doek gaan. Dit verminderd de druk in je wervelkolom en haalt de spanning uit je nek en schouders. Daardoor werkt dit ontspannend terwijl je er tegelijkertijd ook een kick van krijgt. De les wordt altijd afgesloten met een ontspanning zodat je helemaal voldaan naar huis kunt.

Wat voor kleding moet ik aan bij een les Aerial Yoga?

Trek kleding aan waarin je jezelf prettig voelt en goed kunt bewegen. Het liefst een beetje aansluitend, zodat je niet in het doek blijft hangen. Aerial Yoga beoefen je op blote voeten. Neem altijd een handdoek voor over je matje en een flesje water mee.