Handstand

Handstand

Wil jij leren hoe je kunt balanceren op je handen?

Dan is de handstand les iets voor jou! Onder begeleiding leer je verschillende technieken om ondersteboven je balans te vinden. Daarvoor heb je mobiliteit en kracht in je schouders en polsen nodig. Hier doen we ook losse oefeningen voor en je leert je lichaam op de juiste manier aanspannen. Je staat dus niet heel de les ondersteboven, waardoor de les voor alle niveaus vol te houden is. Handstand is een duwende beweging. Dit maakt het de perfecte tegenhanger voor de hangende beweging in paaldansen en aerial hoop. Ook leer je meer controle over je bewegingen te krijgen.

Aanmelden voor de les

Kijk in het lesrooster wanneer deze les gegeven wordt of meld jezelf direct aan voor een vrijblijvende proefles!

Aanmelden Handstand

Kleine groepen

Aan een les kunnen maximaal 10 mensen meedoen. Hierdoor is er altijd ruimte voor persoonlijke aandacht en extra uitleg. Door in tweetallen te werken help je ook elkaar en leer je de andere mensen in je les snel kennen. Het sociale aspect van sporten wordt bij ons ook meegenomen!

Veiligheid

Vaak heb je sinds je kindertijd niet meer op je handen gestaan. Of misschien zelfs toen al niet! Alle oefeningen worden in tweetallen of met de muur gedaan. De docente laat altijd zien hoe je elkaar kunt helpen zodat iedereen alles veilig uit kan voeren.

Full Body Workout

Handstand is een oefening waarmee je meteen al je spieren traint. Omdat ze allemaal samen moeten werken om te kunnen blijven staan. Als je de basis beheerst kun je dit overal oefenen omdat je er niks voor nodig hebt.

Praktische informatie

Voor wie is de les Handstand?

Voor iedereen die de handstand wil leren of verbeteren of het leuk vindt om aan verschillende handstanden te werken. Je hebt geen ervaring met handstand of andere bewegingsvormen nodig. Als je het heel spannend vind om ondersteboven te gaan begeleiden we je daarin.

Hoe ziet de Handstand les eruit?

Na een basis warming up met cardio oefeningen, gaan we aan de slag met wat opwarmtechnieken voor de eerste handstanden. Hierbij focussen we op hamstrings, schouders en polsen. We maken gebruik van de muur en attributen om op veel verschillende manieren je handstand te oefenen. We sluiten af met een cooling down om spanning van de spieren en polsen af te halen.

Wat voor kleding moet ik aan?

Draag kleding waarin je makkelijk kan bewegen. Zorg dat je bovenkleding aansluit zodat dit niet over je hoofd valt als je ondersteboven gaat.

Boek een proefles

Nieuwsgierig geworden naar onze handstandles? Volg vrijblijvend een proefles.